İlim ve İrfan merkezi, âlimler ve veliler beldesi Kadim Şehrimiz Elmalı kültür-sanat etkinliklerinin yanı sıra ilim meclislerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Sinan-ı Ümmi Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde 12. sini düzenlediğimiz Elmalı'nın Canları İrfan ve Sevgi Sempozyumunu Antalya Valimiz Münir KARALOĞLU, Milli Savunma Eski Bakanımız Vecdi GÖNÜL, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa ÜNAL, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Şakir AKÇA, il ve ilçe protokolü ile birçok akademisyenimiz ve ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızın geniş katılımı ile tamamladık.
Belediye Başkanımız Halil ÖZTÜRK’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Elmalı’nın Canları İrfan ve Sevgi Sempozyumu’nun açılış konuşması Akdeniz Üniversitesi İhaliyat Fakültesi Dekanı, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet ÖGKE tarafından yapıldı.
Sempozyumda Prof. Dr. İrfan ASLAN, Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ, Prof. Dr. Ahmet TAŞGIN, Prof. Dr. Reşat ÖNGÖREN Prof. Dr. Ömer Faruk TEBER, Prof. Dr. Mustafa AŞKAR, Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU, Doç. Dr. İbrahim IŞITAN, Doç. Dr. Abdulcebbar KAVAK ve Doç. Dr. İbrahim BAZ; "Hz.Muhammed (s.a.v)'in Ev Halkı: Ehl-i Beyt" teması ile konuklara hitap ederken Prof. Dr. İlber ORTAYLI kapanış bildirisini okudu.
Program sonunda Belediye Başkanımız Halil ÖZTÜRK, Prof. Dr. İlber ORTAYLI’ya katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
Sempozyum kapsamında santur sanatçısı Sedat ANAR ve Damla ANAR birbirinden güzel eserleri ile davetlilere güzel bir konser verdi.